A Yengil atletika mashg`ulot jarayonida onglilik va faollilik.: Yengil atletika mashg`ulot jarayonida onglilik va faollilik. - namazov, zafar; Doston, Turayev (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2023)
Maqolada oliy o‘quv yurtlarida yengil atletika mashg‘ulotlarini o‘tkazish metodikasi, talabalar organizmi uchun yengil atletikaning ahamiyati va o‘rni yoritilgan. Jismoniy tarbiya tizimida yengil atletikaning o`rni, mashqlarni bajarish usullari faqat yengil atletikaga xos, yengil atletikaning boshqa sport turlaridan tutgan o`rni.