Педагогик баҳолашда рейтинг ва баҳо тизимининг хозирги муаммолари, камчилиги ва афзаллиглари - Исматова, Шахноза (Научно-просветительский журнал "Наставник", 2020)
Ушбу мақола талабаларнинг билим, кўникма, малака ва компетецияларини баҳолаш жараёнидаги камчиликларини очиб берган. Кўпгина буюк олимларнингбаҳолаш муаммолари бўйича қилинган тадқиқотлари давомида дуч келинган қийинчиликлари ўрганилиб, турли хил фикрлари мулоҳаза этилгандир. Янги жорий этилган қонунлар ва давлат таълим стандартлари бўйича баҳолаш мезонларига таянган ҳолда, педагогик баҳо шакллари ўрганилганлиги кўрсатилган.