ИЖТИМОИЙ СОҲАНИ РИВОЖЛАНТИРИШ ИСТИҚБОЛЛАРИНИ ПРОГНОЗЛАШ - Nazarqosimov, Sarvar (Научно-просветительский журнал "Наставник", 2020)
Мақолада ижтимоий ҳаёт тенденцияларини ўрганишда эмпирик тадқиқотларнинг ўрни, жамият ижтимоий соҳасини ривожлантириш истиқболларини прогнозлаш муаммолари ўрганилган. Шунингдек, ижтимоий соҳадаги ислоҳотлар стратегиясини белгилаш бўйича илмий ечимлар берилган. Сир эмаски, инсон манфаатларини рўёбга чиқаришнинг таъсирчан мeханизмларини яратиш ижтимоий ҳаёт ўзгаришларини эмпирик ўрганишни талаб этади. Социологларнинг фикрига кўра, эмпирик тадқиқотларни ижтимоий тараққиёт талаблари ва эҳтиёжлари билан боғлиқ тарзда олиб бориш илмий изланишларга ҳаётийлик ва динамизм бахш этади. Ижтимоий соҳа тараққиёти талаблари ва эҳтиёжларини ўрганиш ҳам айнан эмпирик услублар воситасида амалга оширилмоғи зарур.