ЮКСАК МАЬНАВИЯТ МАЬСУЛИЯТИ - Тўраева, Г (Научно-просветительский журнал "Наставник", 2021)
Мустақил Ўзбекистоннинг сиёсий – ижтимоий ҳаёти ўзига хос хусусиятга эга бўлиб, бу ўзига хослик – сиёсий ва маьнавий омилларнинг ягона мақсадга: миллат бирлигини таьминлаш, сиёсий-ижтимоий барқарорликни мустаҳкамлаш, аждодлар мероси, ҳалқ аньаналари ва қадриятларини сақлаган ҳолда умуминсоний қадриятлар билан уйғун ҳолда ривожлантириб бориш каби ўта муҳим ва миллат келажагини таьминловчи хусусиятларни ўзида мужассамлаштирганлигида намоён бўлади.