Яҳё Ғуломовнинг Ўзбекистон археологияси тараққиётига қўшган муҳим ҳиссаси - Аҳмеджонов, Н (Научно-просветительский журнал "Наставник", 2020)
Ушбу мақолада биринчи профессионал ўзбек археологи, академик Яҳё Ғуломовнинг босиб ўтган ҳаёт йўли, илмий педагогик фаолияти ва илмий мероси, кейинги авлод ўзбек археологлари учун яратган тажриба мактаби ҳақида маълумотлар баён қилинган.